MENIU

DETALII șocante în cazul bărbatului de 82 de ani ucis pe un câmp din Buzău: "O brutalitate ieșită din comun"

Poliție - imagine arhivă

Ies la iveală detalii șocante în cazul bărbatului de 82 de ani ucis pe un câmp din județul Buzău. Bătrânul a fost dezbrăcat și jefuit, iar supecți sunt trei copii de 9, 10 și 15 ani, care sunt acum internați pentru mai multe expertize psihiatrice.

Potrivit unor surse din anchetă, bărbatul în vârstă de 82 de ani a fost lovit cu pumnii și picioare, a fost dezbrăcat și, ulterior, abandonat pe un câmp, mai mult mort decât viu. 

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, cei 3 adolescenți de 9, 10 și 15 ani l-au stropit și cu apă pe bărbat.

"Discutăm despre o situație de o brutalitate ieșită din comun, de o ferocitate greu de imaginat până la momentul când se produce o astfel de tragedie.

Țind cont că toți trei sunt minori, doi dintre ei cu siguranță nu răspund penal, având vârsta de 9 și de 10 ani. Cea de-a treia persoană care are 15 ani, poate răspunde penal în cazul în care se constată printr-o expertiză că a avut discernământ la momentul la care a săvârșit fapta. Poate primi o pedeapsă privativă de libertate, dar nu la fel ca o persoană condamnată majoră, nu într-un centru efectiv de deținere, ci o măsură privativă de libertate specifică minorilor - internarea într-un centru de detenție sau într-unul educativ", a declarat avocatul Alexandru Turiga, pentru Realitatea PLUS.