MENIU

Descoperirea incredibilă a unui florar pensionar. Ar putea rescrie istoria!

Descoperirea incredibilă a unui florar pensionar. Ar putea rescrie istoria!
Descoperirea incredibilă a unui florar pensionar. Ar putea rescrie istoria!

Artefactele au fost descoperite în apropiere de oraşul Winchester, pe terenul arabil al unui fermier în septembrie, octombrie şi decembrie, de către un florar pensionat, pasionat de vânătoarea de metale.

Descoperirea a fost descrisă ca fiind "cea mai importantă descoperire a unor obiecte din aur, din Epoca Fierului''.

Prima descoperire a fost o broşă, conform precizărilor Portable Antiquities Scheme. Arheologii de la British Museum au reuşit să escaveze câmpul pentru a constata contextul istoric. Nu s-a descoperit nicio probă a unui templu în zonă, însă au fost descoperite rămăşiţe arhitecturale, care indică faptul că tezaurul a fost îngropat "în vârful unui deal, acoperit de pomi''.

PROMOTIE URIASA LA eMAG!!! CONSULTATI OFERTELE AICI!!!



Tezaurul a fost evaluat la suma de 350.000 de dolari, sumă care a fost împărţită între proprietarul terenului şi cel care a găsit comoara. A fost pentru prima dată când British Museum a demarat o investigaţie pentru o astfel de descoperire.

Tezaurul, scrie descopera.ro, conţine două seturi de bijuterii din aur: fiecare includea un colier, o pereche de broşe sau fibule prinse de un lanţ (doar unul dintre lanţuri a fost descoperit)  şi două brăţari (una era ruptă în jumătate).

Mai multe articole despre:
săpături descoperire arheologică brăţări