MENIU

Deputatul Mircea Roșca, trimis în judecată, în arest la domiciliu, pentru fapte de corupție

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, marți, propunerea de prelungire a arestării preventive, formulată de DNA Ploiești, cu privire la deputatul PNL Mircea Roșca și vărul acestuia, Adrian Rotilă, informează Agerpres.

Deputatul PNL este cercetat pentru trafic de influență într-un dosar în care mai sunt vizați vărul acestuia, Adrian Rotilă, de asemenea în arest preventiv, dar și președintele PNL Azuga, Gabriel Popescu, aflat sub control judiciar, aceștia din urmă fiind acuzați de cumpărare de influență și dare de mită.

Potrivit DNA, în anul 2011, în calitate de vicepreședinte al organizației județene PNL Prahova, Mircea Roșca a pretins de la un denunțător suma de 20.000 euro pentru a-și exercita influența asupra lui Gabriel Popescu și asupra celorlalți membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a înlesni dobândirea unor terenuri în localitate de către firma denunțătorului. Astfel, procurorii susțin că din această sumă Mircea Roșca a primit efectiv 5.000 euro, prin intermediul lui Popescu, iar 11.000 euro au fost folosiți în interesul formațiunii politice pe care o conducea la nivel județean.