MENIU

Deputatul Cristian Băcanu anunță lansarea programului Transatlantic Leaders Fellowship, dedicat tinerilor care doresc să se implice în politică

Cristian Băcanu - Deputat PNL

Din dorința de a sprijini formarea unei noi generații de lideri politici, care să contribuie la afirmarea țării noastre în comunitatea euro-atlantică, alături de echipa cabinetului parlamentar, deputatul Cristian Băcanu anunță lansarea programului de fellowship pentru tineri Transatlantic Leaders Fellowship, ediția pilot. 

Acest program de fellowship este dedicat studenților care doresc să învețe mai multe, de la profesioniști în domeniu din Europa și SUA, despre idei și curente politice, afaceri externe, relații internaționale și economie. Timp de trei luni, aceștia vor avea oportunitatea să se întrunească cu experți, să discute, să dezbată și să învețe noțiuni noi, dar și să asiste la activitățile parlamentare specifice.

Vor fi organizate dezbateri, seminare și sesiuni de Q&A, iar la final participanții vor lucra pe marginea unor propuneri concrete de politică publică, pe care vor avea ocazia să le susțină în Parlamentul României.

Ce presupune Transatlantic Leaders Fellowship?

  • Un program de 3 luni de leadership dedicat studenților care vor să schimbe România în bine;
  • Întâlniri de lucru și dezbateri cu politicieni, reprezentanți ai societății civile/think tankuri și mediul de afaceri din România, SUA și state europene;
  • Participarea la vizite de studiu în Parlamentul României și alte instituții publice, pentru a învăța cum funcționează administrația în țara noastră;
  • Seminare periodice cu experți în relații internaționale, politică și economie, la finalul cărora vei beneficia de un consistent bagaj de informații care să te ajute să navighezi mai ușor prin societatea în care trăim;
  • Oportunitatea de a contribui la modernizarea unor politici publice, prin propuneri și amendamente pe care să le depunem împreună în Parlament.  La finalul acestui fellowship, dorim să coagulăm o comunitate energică de tineri pe care să îi implicăm periodic în activități, consultări și dezbateri prin care aceștia să își poată fructifica potențialul. Pe lângă această experiență unică, vom acorda tuturor un certificat de participare menit să le servească în cariera pe care și-o plănuiesc. 

 

Activitățile din cadrul proiectului vor avea loc într-un format hibrid (online și offline). Ne așteptăm ca tinerii selectați să aibă disponibilitatea de a participa la toate activitățile din cadrul fellowshipului, fără a afecta însă implicarea academică pe care o sprijinim în totalitate.

Dacă ești student pasionat de domeniile listate mai sus și vrei să fii parte din generația de lideri pe care o vom forma, te invităm să aplici până la data de 1 februarie a.c., transmițându-ne CV-ul, precum și un eseu de max. 2000 de caractere pe tema ,,Soluții la criza de resursă umană de calitate în administrația publică din România”.

Cei interesați sunt rugați să transmită dosarul de aplicație la adresa de e-mail cristian.bacanu@cdep.ro

 

Calendarul competiției:

10 ianuarie - 1 februarie - transmiterea aplicațiilor 

1 - 14 februarie - evaluarea aplicațiilor 

15 februarie - anunțarea bursierilor

25 februarie- prima întrunire de lucru/cu caracter organizatoric

martie - iunie - activitățile din cadrul fellowshipului 

Participarea la acest program de fellowship nu este condiționată de apartenența la un partid politic sau de opțiunea ideologică. Ne propunem să creăm un mediu de învățare divers, format din tineri care au potențialul să devină liderii politici ai României de mâine. 

 

 

Mai multe articole despre:
bacanu program felloship