MENIU

Jurnalista Realitatea TV Denise Rifai coordonează un supliment economic al revistei Q Magazine

Denise Rifai coordonează un supliment economic al revistei Q Magazine, număr în care puteţi regăsi un editorial semnat de jurnalista Realitatea TV, alături de analiza celor mai buni experţi în geopolitică şi geoeconomie.

"(...) Marea Schimbare începută anul acesta își va găsi finalitatea anul viitor. 2017 este anul în care vom ști dacă steagul european va avea ca simbol o păpușă Matrioska sau dacă va număra la fel de multe stele (state membre).

Și la București se va instala un Nou Guvern. Cel care va decide împreună cu președintele Klaus Werner Iohannis direcția politică și socială a României; un stat proamerican, unicul rămas proamerican în regiunea de Est a Europei; nu știm încă dacă Donald Trump, prieten sau nu al lui Vladimir Putin, va înțelege că linia flancului estic al Europei cuprinde sau nu România", scrie Denise Rifai, în editorialul numit "Lumea se schimbă. Ce va face România", care anunţă temele discutate în acest supliment economic al revistei Q Magazine. Puteţi citi întregul editorial aici.

Veți găsi în paginile suplimentului economic al revistei Q Magazine, coordonat de jurnalista Realitatea TV Denise Rifai, analiza celor mai buni experți români în geopolitică și geoeconomie, Silviu Neguț, Dan Dungaciu și Petrișor Gabriel Peiu, care, cu multă precizie, explică riscurile noului tablou mondial, ce viitor are România, cu atuu-rile și vulnerabilitățile ei, ca stat-tampon între cele două lumi: euratlantism și eurasianism.

În analiza semnată Dan Dungaciu, numită "Lăsaţi Rusia să greşească la Chişinău", acesta explică: "Din perspectivă geopolitică, cea mai bună strategie a Occidentului este să nu facă nimic. Din 2003 încoace, inițiativa strategică a aparținut spațiului euratlantic. Astăzi, inițiativa a trecut de partea Rusiei prin alegerea unui președinte coborât din fotografia de campanie cu Vladimir Putin.

Rusia trebuie lăsată să se ocupe ea acum de Republica Moldova. Până azi nu a făcut nimic decât să submineze puterea proeuropeană de la Chișinău, acum are președintele. Fără bani și fără influența despre care se vorbește în Republica Moldova, Rusia va fi obligată totuși să acționeze. Ce va face? Ce va putea face? În cel mai bun caz – nimic. În cel mai rău caz (forțarea federalizării), va greși. Reacțiile stârnite de presiuni prea mari ale Rusiei pot schimba rapid echilibrul de putere de la Chișinău și din regiune.

Până acum în Republica Moldova a greșit major Occidentul. Să lăsăm acum Rusia să greșească". Editorialul îl puteţi citi integral aici.