MENIU

Democrații vor să se asigure că Trump nu declanșează conflicte, inclusiv unul nuclear

Democrații vor să se asigure că Trump nu declanșează conflicte, inclusiv unul nuclear (sursă foto: CNN)

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA, democrata Nancy Pelosi, se teme că Donald Trump ar putea declanşa un conflict armat sau un atac nuclear. Vechea adversară a președintelui în exercițiu a cerut armatei să îi ia valiza nucleară și îi solicită să plece de la Casa Albă.

Pelosi a declarat vineri că a discutat cu principalii comandanţi ai armatei americane despre luarea unor măsuri de precauţie pentru ca Trump să nu poată declanşa ostilităţi militare sau vreun atac nuclear în cele aproape două săptămâni pe care le va mai petrece la Casa Albă, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

''Trebuie să facem tot ce putem pentru a proteja poporul american de atacurile sale necugetate asupra ţării noastre şi democraţiei noastre'', a afirmat Pelosi, într-o scrisoare adresată congresmenilor.

 ''Am vorbit în această dimineaţă cu şeful Statului Major american despre precauţiile disponibile pentru a evita ca un preşedinte instabil să lanseze ostilităţi militare sau să acceadă la codurile de lansare şi să ordone o lovitură nucleară'', mai scrie ea în acel document.

Pelosi chiar a invocat o acţiune a Congresului dacă Donald Trump nu părăseşte ''de îndată şi voluntar Casa Albă'', fără a preciza la care se referă.

 

Mai multe articole despre:
pelosi trump nuclear