MENIU

Demisii la Arad, după scandalul pacientei care a stat 6 ore cu un mort COVID-19 lângă ea

spitalul judetean arad

Un medic a demisionat în urma anchetei de la Spitalul Județean din Arad, unde o pacientă cu COVID-19 a reclamată că a fost ținută timp de șase ore într-un salon, alături de cadavrul unei femei care murise din aceeași cauză.

Conform unui comunicat de presă al Spitalului, ca urmare a verificărilor s-a constatat că medicul pneumolog dr. Rodica Negrescu nu și-a îndeplinit corespunzător atribuțiile de serviciu. Drept urmare, aceasta și-a înaintat demisia.  Și șeful secției de Pneumologie a fost schimbatr din funcție. 

În ceea ce privește afirmațiile referitoare la închiderea pacienților în saloane, spitalul menționează că această procedură se aplică la nivel național și este o măsură de precauție pentru a nu contamina partea decontaminată a secției.

Îngrijorător este, mai spune conducerea spitalului, faptul că este posibil ca în spatele ușilor închise nevoile unor pacienți să fie ignorate de cadrele medicale, situație pe care încercă să o corecteze prin schimbările operate în organigrama secției.

De aceea, în ceea ce privește pacienta care a decedat și ar fi rămas șase ore în salon, se fac încă verificări pentru a stabili exact cine se face vinovat.

Mai multe articole despre:
Arad COVID mort ancheta deces