MENIU

Români cu conturi blocate după ce au depus Declarația unică. Motivul, halucinant

<p>Curtea de Conturi</p>

Declarația unică te face bun de executare silită. Odată cu introducerea declaraţiei unice, Fiscul îi execută mult mai repede pe români. Și asta pentru că nu mai este necesar să emită decizii de impunere cu sumele restante.

Declarația unică Cine nu a aflat că trebuie să îşi facă singur calculele şi să plătească s-a trezit cu poprire pe conturi. O tânără din Bucureşti aflată în această situaţie ne-a semnalat cum a rămas fară bani înainte de minivacanţa de 1 mai.

Declarația unică Patricia lucrează de 10 ani la o firmă şi e plătită pe drepturi de autor, informează Realitatea TV. Potrivit legii, zece la sută din impozitul pe venit îi e reţinut la sursă. Pentru restul de şase procente aşteptă ca ANAF să îi trimită o decizie de impunere cu suma de plată. Anul acesta nu s-a mai întâmplat aşa. Și a aflat de la bănci că statul i-a blocat conturile. Și-a plătit imediat datoria și tot nu are acces la banii din bănci.

Declarația unică ,,Am conturile poprite şi nici la această oră Fiscul nu mi-a făcut confirmarea de plată. Mi s-a spus că după ce voi primi confirmarea de plată de la Anaf, va trebui să mă duc personal la bănci, să fac personal dovada plății și să aştept câteva zile lucrătoare până ce fiecare bancă îmi va debloca banii din conturi", a scris tânăra în mesajul trimis pe adresa redacţiei.

Declarația unică Tânăra se plânge că statul foloseşte un sistem complet depăşit și cere o reformă.

Declarația unică ,,Pe mine cine mă despăgubeşte? Timpul pierdut şi banii cheltuiţi pe benzină alergând de la o bancă la alta şi dovedindu-mi nevinovăţia făcând dovada plăţii ?!Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu m-au prins aceste zile cu părinţii sau copilul bolnav, în vreo călătorie departe de ţară sau într-o situaţie în care să am nevoie acută de bani. Nu vreau să fiu poprită pentru o plată de care nu am fost înştiinţată! Şi mai vreau ca statul în care trăiesc şi unde plătesc taxe şi impozite să-mi respecte drepturile", a transmis femeia.