MENIU

Declaraţia şocantă a soţiei atacatorului din clubul Reina din Istanbul

Declaraţia şocantă a soţiei atacatorului din clubul Reina din Istanbul

Jurnaliştii Hurriyet au scris că atacatorul înarmat care a ucis în noaptea dintre ani 39 de oameni în clubul Reina a luptat pentru jihadiştii Statului Islamic în Siria şi a utilizat tehnici învăţate în războiul civil în timpul atacului din Istanbul. Soţia atacatorului spune că nu ştia de faptul că soţul ei era simpatizant ISIS.

Presa turcă a publicat pe Twitter imagini cu un paşaport al presupusului jihadist, un cetăţean kîrgîz pe nume Iakhe Mashparov. Însă, identitatea atacatorului nu a fost confirmată până acum de autorităţile turce.

Soţia principalului suspect spune că nu ştia că soţul ei era simpatizant ISIS. Femeia spune că a aflat de la televizor că soţul ei ar fi autorul atacului în care au murit 39 de persoane.

Atacatorul, împreună cu soţia şi copiii lui au aterizat în Istanbul pe 20 noiembrie, anul trecut. Ei au închiriat un apartament în Konya, centrul Turciei. Femeia susţine că soţul ei i-a spus că vin în Turcia pentru a-şi căuta un loc de muncă.

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat deja atacul armat din Istanbul şi există informaţii că atacatorul necunoscut a fost antrenat în lupte de stradă în Siria. 

Turcii au publicat o filmare cu principalul suspect al atacului de la Istanbul

Mai multe articole despre:
Istanbul atac soţie terorist