MENIU

Decizie specială împotriva COVID-19 în Italia: vaccinare accelerată și în biserici, muzee și... taxiuri acvatice, doar pentru venețieni

Vaccinarea împotriva COVID-19 în biserici și muzee în Italia

Autoritățile italiene au decis ca vaccinarea împotriva COVID-19 să aibă loc și în biserici, muzee, pe lângă centrle de vaccinare existente, precum și în taxiuri acvatice speciale pentru locuitorii din Veneția.

 

Italia a conceput un plan ambiţios pentru a-şi accelera campania naţională de vaccinare împotriva maladiei COVID-19 şi a decis să folosească în acest scop o serie de spaţii mai puţin obişnuite, precum biserici şi muzee, în care să administreze vaccinuri dezvoltate împotriva noului coronavirus.

Epidemia în Italia cunoaște un trend accelerat în ultimele săptămâni, țara fiind pe al doilea loc în Europa în bilanțul negativ COVID, cu 111.030 de morți în ultimul an, de la începutul epidemiei până în prezent. Infectările au depășit în total deja 3,66 milioane, în fiecare zi fiind raportat un număr record de 18.000-20.000 de noi cazuri.

Din această cauză, până la sfârșitul lunii aprilie, toate regiunile din Italia sunt în scenariul roșu, portocaliu sau galben, în funcție de incidența coronavirus. În Peninsulă doar în zonele „galbene” este permisă o mobilitatemai mare și restaurantele sunt deschise până la ora 18.00.

Potrivit noului plan gândit de autoritățile italiene, locuitorii din Veneţia vor putea fi vaccinaţi şi la bordul unui "vaporetto" (taxi acvatic) special, care, începând de luni, va andoca într-un loc prestabilit pentru a administra vaccinuri anti-COVID-19 persoanelor de peste 80 de ani., potrivit cotidianului Corriere della Sera, relatează Agerpres.

În Monza, oraş din regiunea Lombardia, incintele din proximitatea tribunei amenajate în perimetrul celebrului circuit de motociclism din oraş vor fi utilizate ca spaţii de vaccinare în următoarele două săptămâni.

În Napoli, oraş din sudul Italiei, mai multe muzee s-au alăturat acestui demers, potrivit presei italiene. Unele dintre persoanele vaccinate vor putea să petreacă perioada de odihnă de după vaccinare admirând, probabil, tablourile expuse în aceste muzee.

În Sicilia, campania de vaccinare se desfăşoară şi în numeroase biserici şi parohii catolice. Rezidenţii sicilieni vor putea să asiste la slujbele religioase şi să fie vaccinaţi în acelaşi timp.

Autorităţile regionale şi reprezentanţii bisericilor locale au semnat un acord special în acest sens, a raportat agenţia de presă ANSA.

Italia şi-a stabilit obiectivul de a vaccina 80% din populaţia naţională până la sfârşitul verii.

Deocamdată, puţin peste 11 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate în Italia, o ţară ce are o populaţie de 60,3 milioane de locuitori.