MENIU

Decizie definitivă în dosarul Lukoil

Curtea de Apel Ploiești a menținut, marți, decizia de restituire la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a dosarului Lukoil, motivată de magistrații Tribunalului Prahova, ca instanță de fond, prin "pasivitatea totală" a procurorilor.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Curtea de Apel Ploiești a respins ca nefondată contestația formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova împotriva încheierii prin care instanța de fond a dispus restituirea cauzei la procuror. Decizia este definitivă, scrie Agerpres.ro.

Tribunalul Prahova a dispus, în urmă cu o săptămână, restituirea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a dosarului Lukoil, în motivarea deciziei arătându-se că, după constatarea unor neregularități în privința rechizitoriului, procurorul a manifestat "pasivitate totală", în condițiile în care nu a remediat acele neregularități și nici nu a comunicat în termenul legal Tribunalului Prahova dacă își menține sau nu dispoziția de trimitere în judecată a dosarului.

"În baza art. 346 alin. 3 lit. c teza a II-a C.p.p., dispune restituirea către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, a cauzei având ca obiect acțiunea penală pusă în mișcare în dosarul nr. 254/P/2014 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, cauză în care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaților: Bogdanov Andrey Iurevici (...), Rață Andrei (...); Duțu Dorel (...); Voinstev Alexey (...); Kuzina Olga (...); Dănulescu Dan (...); SC Petrotel Lukoil SA (...) și Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda (...)", este decizia magistraților de la Tribunalul Prahova publicată pe portalul instanțelor de judecată.

Mai multe articole despre:
justiţie decizie definitiva dosar Lukoil