MENIU

Decizie de ultimă oră luată de Uber. Şoferii parteneri sunt vizaţi direct!

Uber le va impune şoferilor parteneri un program de cel mult 12 ore neîntrerupte la volan, după care sunt obligaţi să ia pauză.  Decizia a fost luată pentru a elimina riscul de accidente din cauza oboselii şi va fi introdusă, pentru început, în Statele Unite, informează Mediafax.

Şoferii parteneri vor fi, practic, opriţi din curse chiar de aplicaţie: după zece ore de activitate continuă ei primesc o atenţionare, iar după ce au expirat cele 12 ore, nu le mai sunt livrate comenzi. Din acel moment, şoferul poate reveni în aplicaţue abia după şase ore.

Măsurătoarea va fi realizată folosind coordonatele GPS pe care dispozitivul inteligent al şoferului îl trimite către server, însă timpii lungi de aşteptare precum opririle mai lungi de cinci minute nu vor fi contorizate. Opririle la semafoare şi staţionările vor fi însă considerate drept timpi de condus.

De asemenea, dacă şoferul va face în aceeaşi zi două sesiuni de câte şase ore la distanţă mică între ele, limita va fi impusă la sfârşitul celei de-a doua şi din nou va fi obligat să se odihnească cel puţin şase ore.

Noile reglementări vor intra în vigoare în Statele Unite, unde vor fi adaptate şi legislaţiei locală în vigoare, anumite state americane oferind legal posibilitatea de a lucra ca şofer pentru 13 ore din 24. Rivalul Uber din SUA, Lyft, are deja impusă o limită de 14 ore cu şase ore pauză.

Această capabilitate ar putea să devină activă şi pe alte pieţe, inclusiv în România.

Având însă în vedere că mulţi dintre şoferii Uber activează pe mai multe servicii simultan, precum Taxify sau Lyft, probabil că noua limită nu va elimina complet şoferii obosiţi după multe ore de condus.

Mai multe articole despre:
uber Taxify Lyft