MENIU

Decizia absolut surprinzătoare pe care a luat-o RCS-RDS ca să nu le plece abonaţii din reţea. FOTO

Colosul din telecomunicaţii RCS-RDS nu a mai cumpărat drepturile TV pentru Liga Campionilor, pentru sezonul în curs.

În anii trecuţi, RCS-RDS a transmis cea mai importantă competiţie europeană inter-cluburi pe posturile sale, Digisport 1, 2 şi 3. În această vară, compania nu a mai cumpărat drepturile, din cauza costurilor ridicate, 18 milioane de euro pe an, dar şi din pricină că un alt post sportiv din portofoliul RCS-RDS, Sport.ro, a pus "mâna" pe meciurile din Liga Campionilor (beneficiind de clauza UEFA free-to-air pentru un post cu acoperire naţională).

Astfel, decizia absolut surprinzătoare a celor de la RCS-RDS este de a face "reclamă" şi de a promova pe canalele Digisport transmisiile din Liga Campionilor de pe, teoretic, un post concurent, Sport.ro.

Marţi seară, în timpul emisiunilor de pe Digisport rula un anunţ care "spunea" că telespectatorii pot urmări meciul FC Barcelona - Bayer Leverkusen pe Sport.ro.

De ce a făcut RCS-RDS (Digisport) asta? Pentru ca abonaţii să nu le plece din reţea. Concurenţii de la Telekom au cumpărat drepturile pentru Liga Campionilor şi transmit meciurile pe posturile lor de sport, Dolce Sport.

Mai multe articole despre:
Sport.ro DigiSport RCS-RDS dolcesport