MENIU

Decesul președintelui din Burundi ar putea fi cauzat de COVID-19

burundi presedinte

Preşedintele statului african Burundi, Pierre Nkurunziza, a decedat subit la 55 de ani în urma unui atac de cord. Nu este clar încă momentul în care a murit și nici dacă dispariția sa poate fi asociată cu noul coronavirus.

Conform declaraţiei guvernului, preşedintele ar fi participat sâmbătă la un joc de volei iar în aceeaşi noapte s-a îmbolnăvit brusc şi a fost transportat la spital. După ce starea sa s-a îmbunătăţit în cursul zilei de duminică, acesta a decedat brusc luni dimineaţă din cauza unui atac de cord.

Nkurunziza a refuzat să impună restricţii în Burundi pe fondul pandemiei de coronavirus şi a permis continuarea desfăşurării activităţilor sociale. Ţara africană cu 11 milioane de locuitori a raportat doar 83 de cazuri de Covid-19. Oficialii au pus rata scăzută a infecţiilor pe seama protecţiei divine şi au îndemnat cetăţenii să îşi desfăşoare rutina zilnică fără teamă.

Burundi a refuzat să urmeze exemplul celorlalte naţiuni africane de a răspunde în faţa ameninţării noului virus şi a expulzat echipa de experţi trimisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Mediafax precizează faptul  că există speculaţii cu privire la faptul că decesul preşedintelui ar fi fost cauzat de coronavirus, după ce soţia sa ar fi contractat virusul în urmă cu 10 zile şi ar fi zburat urgent la Nairobi, Kenya.

Mai multe articole despre:
burundi coronavirus glob