MENIU

De necrezut! Ce a făcut această bătrânică de 86 de ani a uimit întreaga lume

Ce a făcut această bătrânică de 86 de ani a uimit întreaga lume
<p>A intrat &icirc;n cartea recordurilor</p>

Reuşită de excepţie pentru o bătrână de 86 de ani din Rusia. Ea a cucerit muntele Kilimanjaro şi a intrat astfel în Cartea Recordurilor. Urcuşul a fost dificil. Dar nu a luat în considerare varianta de a renunţa.

La 86 de ani, Angela Vorobyeva din Rusia a cucerit muntele Kilimanjaro. Pe traseu, femeia s-a confruntat cu probleme de sănătate, iar vremea i-a fost potrivnică. N-a luat însă niciun moment în considerare varianta de a renunţa, iar odată ajunsă în vârf, a sărbătorit victoria cu un dans special.

Rusoaica a uimit lumea întreagă cu voinţa şi dârzenia sa.

"A fost extrem de greu. În prima zi am trecut printr-o pădure. În a doua zi, au început să îmi ţiuie urechile. În a treia zi a devenit aproape insuportabil. Şi când încercam să vorbesc mă dureau urechile. Deci toată săptămâna am vorbit în şoaptă. Nici nu am putut să mănânc. Am băut ceai cu miere, pentru că aveam nevoie de energie să merg mai departe. Nici vremea nu a fost foarte bună. Când ne trezeam era soare şi cald şi seara apăreau ploile şi ne făceau leoarcă", recunoaşte Angela Vorobyeva, într-un interviu pentru Russia Today.

Cât despre recordul înregistrat în Cartea Recordurilor, Vorobyeva susţine că nu acesta a fost scopul: "Nu aveam de gând să dobor vreun record, eu doar am vrut să ajung până sus şi atât. Acum mă simt ciudat: am urcat, şi ce? Dar toată lumea a făcut un eveniment din treaba asta. Se pare că am doborât un record."

Un alt vis al rusoaicei era să ajungă în Africa de Sud, la Capul Bunei Speranţe. Obiectiv turistic pe care l-a atins în 2008. Tot atunci a călătorit şi în Mauritius. Doi ani mai târziu ajunge în Fiji, dar şi în Sydney, unde a făcut scuba diving.

Mai multe articole despre:
munte alpinism batranica Kilimanjaro