MENIU

De mâine, comercianții care vor să te păcălească ajung direct în faliment

<p>Amenzile se vor putea plăti mai uşor. Iată ce modificări introduce Guvernul</p>

Amenzile aplicate firmelor care utilizeaza practici comerciale agresive sau inselatoare, pentru a-si prezenta produsele, se vor dubla, dupa ce miercuri a aparut in Monitorul Oficial un act normativ care va modifica regulile in domeniu.

Amenzile maxime pe care le pot încasa comercianții devin extrem de dure. Mai exact, nivelul maxim al acestor penalizări va creste la 100.000 de lei, informează AvocatNet.ro.

Conform ANPC, firmele care aplica practici inselatoare nu ofera informatii clare despre produsele oferite, determinand consumatorul sa ia o decizie pe care altfel nu ar fi luat-o.

Practicile agresive sunt cele care limiteaza libertatea consumatorului de a alege si constau in hartuirea clientului.

In data de 14 martie, dupa intrarea acestuia in vigoare, documentul va modifica substantial amenzile aplicate comerciantilor care utilizeaza practici inselatoare sau agresive pentru a-si prezenta produsele.

Mai exact, firmele vor primi amenzi cuprinse intre 5.000 si 100.000 lei pentru folosirea unor practici comerciale inselatoare. De asemenea, cele care aplica practici comerciale agresive vor risca amenzi de la 2.000 la 100.000 de lei. Mai multe...

Mai multe articole despre:
comercianţi amenzi practici comerciale