MENIU

De la depresie şi orbire, la cancer! Pericolele tabletelor şi telefoanelor mobile

Telefoanele mobile, laptopurile şi tabletele cu ecrane LED pot dăuna sănătăţii. Dacă staţi prea mult cu ochii în ele, riscaţi să vă alegeţi cu dificultăţi de vedere, insomnii şi chiar probleme de sănătate mentală. Sunt rezultatele unui studiu efectuat de medicii americani.

Studiul prezentat de Organizaţia American Macular Degeneration Foundation arată că expunerea la lumină albastră, care este emisă la niveluri mari de telefoanele inteligente, tablete, laptopuri şi alte dispozitive cu ecrane bazate pe tehnologia LED, poate duce la deteriorarea vederii.

Potrivit cercetătorilor, expunerea duce inclusiv la încetarea producţiei de melatonină, un hormon care reglează trecerea organismului din starea de veghe în cea de somn. Când nivelul de melatonină şi ciclul somnului sunt dereglate, creşte riscul de a dezvolta o serie de maladii, de la depresie la cancer.

Una dintre cele mai grave boli este degenerarea maculară, o afecţiune oftalmologică care duce la pierderea capacităţii de a vedea clar obiectele aflate în zona centrală a câmpului vizual.

 

Lumina albastră poate afecta şi sănătatea mentală. Unele studii au arătat că persoanele cu niveluri de melatonină reduse şi ale căror ritmuri biologice sunt dereglate de expunerea la lumină sunt mult mai predispuse la a suferi de depresie.

 

Mai multe amănunte dar şi alte ştiri din lumea IT&C aflaţi din Gadget Show, rubrică TV realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV. Inregistrarea o vedeti pe GadgetReport.ro

Mai multe articole despre:
probleme telefoane cancer ochi tablete GadgetReport.ro