MENIU

Deținut bolnav de cancer, lăsat să moară după gratii! Bărbatul putea să fie eliberat condiționat

Situaţie halucinată în închisorile româneşti. Un deţinut bolnav de leucemie, aflat în stare terminală, a murit în spatele gratiilor deşi putea să fie eliberat condiţionat.

Bărbatul a făcut o cerere în instanţă, în urmă cu o lună, ca să primească ajutor într-un spital de specialitate. Doar că judecătorii au decis să analizeze solicitarea sa abia pe... 21 septembrie. Omul nu va mai ajunge acum în faţa magistraţilor.

Horia Vădrariu avea 52 de ani şi îşi ispăşea o condamnare pentru dare de mită. Iar boala îl măcina, încet-încet, de aproape două decenii.

"Clientul meu a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani și încă 465 de zile un rest de pedeapsă, prin faptul că a dat mită unui medic din Spitalul din Reghin. Toate actele medicale pe care clientul meu le-a avut le-am depus la instanța de judecată și în momentul judecării fondului și apelului. Am arătat că are cancer de mult timp, de 18 ani", a declarat avocatul Cosmin Boloșin.

După gratii, bărbatul a început să se simtă şi mai rău. Astfel că, pe 26 iulie, a apelat la instanţă ca să aibă parte de un tratament de specialitate.

Din păcate, bărbatul nu a mai trăit ziua în care să ajungă în faţa magistraţilor. Vineri, a fost răpus de boala care îl chinuia de 18 ani.

Iar acesta nu este un caz izolat în penitenciarele din România. Iar pentru a se evita, pe viitor, ca şi alţi condamnaţi să aibă acelaşi destin, ar trebui ca solicitările de întrerupere a pedepsei să fie judecate în regim de urgenţă, după cum a mai explicat avocatul bărbatului.

Mai multe articole despre:
deţinut cancer bărbat mort