MENIU

De ce te înțeapă țânțarii mai mult pe tine decât pe alții

Te numeri printre persoanele care atrag țânțarii precum un magnet? Ei bine, acest lucru nu ține de grupa de sânge, așa cum credeai până acum. Iată de ce țânțarii te înțeapă mai mult pe tine decât pe ceilalți, conform cercetătorilor.

Dacă îți place să petreci cât mai mult timp în aer liber vara, ei bine nu ești singurul. Și țânțarii sunt mare iubitori de vreme caldă și umedă. Din acest motiv serile tale de vară pot deveni foarte neplăcute.

În acest sens, cercetătorii ne explică ce anume îi face pe unii oameni mai atractivi pentru țânțari. Ei bine, se pare că micii vampiri își aleg victimele în funcție de mirosul corpului, iar tu nu poți face nimic în această privință.

Indiferent cu câte deodorante te-ai da, pielea tot te va da de gol, deoarece fiecare dintre noi este gazda unor bacterii diferite. Acestea produc anumite substanțe la nivelul pielii și, prin urmare, se emană un miros caracteristic. Nu este vorba neapărat despre mirosul de transpirație, ci despre mirosul pe care-l are fiecare dintre noi.

„Țânţarii sunt ghidaţi şi de simţul mirosului în ciuda a ceea ce-mi spunea bunica, că am sângele dulce", afirmă dr. Zwiebel, expertul subliniind că ţânţarii nu pot distinge calitatea sângelui. „Ţânţarii sunt atraşi de mirosul nostru, iar acesta se datorează în mare parte bacteriilor aflate pe pielea noastră", explică dr. Zwiebel. „Flora şi fauna de pe pielea noastră" miros apetisant pentru ţânţari, iar acestea se dezvoltă atunci când transpirăm sau când petrecem o perioadă lungă de timp în aer liber".

Alte motive pentru care țânțarii te consideră mai special

Acești mici vampiri sunt considerați cele mai periculoase vietăți de pe planetă, asta pentru că spre deosebire de toate celelalte vietăți de pe planetă, țânțarii omoară cei mai mulți oameni.

Așadar, dacă ești un iubitor de alergat seara prin parc sau de exerciții fizice, e bine să te dai cu un spray contra țânțarilor. Asta pentru că țânțarii sunt atrași de ritmul cardiac și temperatura corpului crescută, la fel cum sunt atrași și de dioxidul de carbon pe care-l expiri.

Sursă

Mai multe articole despre:
ţânţari explicaţie pişcături