MENIU

De ce sunt periculoşi gândacii de bucătărie: iată ce boli pot transmite

<p>Aceasta este cea mai bună metodă pentru a scăpa de g&acirc;ndacii de bucătărie. Definitiv!</p>

Gândacii roșii de bucătărie sunt printre cele mai rezistente insecte de pe planetă. Așa că, dacă aceștia ajung să ne invadeze locuința cu greu vom mai putea scăpa de ei. De aceea, este bine să luăm măsuri încă de la primul gândac pe care îl vedem. Aceste insecte ne pot îmbolnăvi destul de grav. Iată ce boli pot transmite gândacii de bucătărie!

Gândacul roşu de bucătărie trăiește până la 200 de zile. La o săptămână de la împerechere apar pachetele de ouă (ooteci) de culoare maronie. O ootecă are în medie 36 de ouă şi este purtată de femelă în jur de patru săptămâni pe partea posterioară a corpului.

Femelele expulzează ootecile cu puţin timp înainte de eclozarea larvelor, în apropierea unei surse de apă. Larvele eclozează imediat după expulzarea ootecilor şi în decursul a 2-3 luni ajung la maturitatea sexuală. Acesta este motivul pentru care gândacii de bucătărie se pot înmulţi foarte uşor.

Gândacii de bucătărie pot reprezenta un adevărat pericol pentru sănătatea întregii familii, ei fiind purtători ai unor bacterii ce pot cauza diverse afecţiuni. De aceea, este bine să luaţi măsuri şi să rezolvaţi problema cât mai repede cu putinţă. E bine să știți ce boli pot transmite gândacii de bucătărie și la ce riscuri vă expuneți dacă aceștia au apărut în locuință și poate așa veți avea un motiv în plus să nu-i lăsați să se înmulțească.

Ce boli pot transmite gândacii de bucătărie: toxi-infecţii alimentare şi gastro-enterită

Din păcate, aceste insecte ne pot transmite boli care ne pun în pericol sănătata. Gândacii de bucătărie transportă germeni de toxiinfecții alimentare pe corpurile lor și sunt responsabili pentru răspândirea de dizenterie și gastroenterită la oameni.

Află ce alte boli pot transmite gândacii de bucătărie AICI