MENIU

De ce poluarea va avea un impact extrem de mare asupra prețului alimentelor

Încălzirea globală are numeroase efecte asupra planetei, iar acum cercetătorii sunt uimiți de o schimbare neașteptată care ne va face viața mai dificilă. Mai exact, alimentele se vor scumpi mai mult ca niciodată. Care este motivul?

Poate nu îți dai seama dar încălzirea globală, creșterea temperaturilor, topirea ghețarilor sau creșterea nivelului mării, ne afecectează viețile în fiecare zi. Însă, acum, schimbrea climatică va afecta și sectorul financiar, ceea ce înseamnă că alimentele vor înceapă să se scumpească.

Mai mult, potrivit unui raport ONU, resursele terestre ale planetei dar și cele de apă sunt exploatate la niveluri fără precedent iar acest lucru va face ca procurarea hranei să fie o sarcină mult mai dificilă în viitorul apropiat.

„Rezerva de alimente la nivel global se află într-o situație destul de proastă", acestea sunt datele unui raport al Grupului interguvernamental privind schimbările climatice (IPCC) din cadrul ONU. Acesta arată modalitățile reale prin care schimbarea climatică afectează industria producției de alimente.

Schimbarea climatică va duce la scumpirea alimentelor

Din cauza schimbărilor climatice, producția de alimente ca deveni din ce în ce mai dificilă, mai ales în contextul secetelor, valurilor de caniculă, incendiilor de vegetație sau inundațiilor. Iar după cum știi, gazele de cu efect se seră create de om contribuie la schimbarea climatică, dar nu numai, acestea afectează și calitatea alimentelor, ceea ce duce implicit la împuținarea efectivă a acestora. Drept urmare prețul alimentelor va exploda.

Cu toate acestea încă mai avem timp să luăm măsuri pentru a evita o astfel de catastrofă. În acest sens, IPCC propune în primul rând să se crească productivitatea terenurilor iar în al doilea rând să se găsească soluții astfel încât mâncarea să nu mai fie irosită sau aruncată în cantități industriale, așa cum se întâmplă acum.

Sursa