MENIU

De ce nu trebuie să arunci codițele de la căpșuni. Iată cât de sănătoase sunt!

Căpșunile sunt delicioase și pot fi savurate în numeroase combinații. Dacă până acum însă ai aruncat deoparte codițele, află că acestea sunt comestibile și au mai multe beneficii pentru sănătate!

Cercetătorii de la Universitatea din Padova au descoperit că nedoritele codițe de căpșuni combat durerile articulară, și ajută la inconfortului gastro-intestinal având o putere terapeutică mai mare decât a multor medicamente obișnuite. De asemenea, poți face ceai din acestea. Astfel, ele se infuzează în apă caldă, se filtrează lichidul, se lasă la răcit și se consumă.

Ceaiul din codițe și frunze de căpșuni este mai puțin popular, însă este benefic pentru îmbunătățirea digestiei și ameliorarea simptomele tulburărilor gastro-intestinale. Ceaiul reduce greața, balonarea sau crampele abdominale.

Tot sub formă de ceai, frunzele de căpșuni acționează ca un astringent și diuretic natural, având totodată proprietăți dezinfectante. Amestecate în infuzie cu frunze de afin, de mure sau zmeură au un gust foarte plăcut. Decotul din frunze și rădăcini de căpșuni este indicat în cazul bolilor de ficat, hipertensiune sau boli ale rinichilor.

Potrivit frunza-verde.ro, pulberea de rădăcină de căpșuni reduce inflamația de la nivelul căilor respiratorii, iar gargara combinată cu frunze ajută la expectorație, ameliorând tusea.