MENIU

De ce nu-și asigură românii culturile agricole. Peste jumătate din terenuri nu au asigurare

Mai mult de jumătate din culturile agricole din România nu au asigurare pentru că sunt riscuri care nu au acoperire în polițe.

În România, doar circa 3,7 milioane de hectare de teren agricol sunt asigurate, adică mai puțin de jumătate din terenurile arabile, susține Călin Matei, director general adjunct al Groupama Asigurări. Cei care sunt preocupaţi de asigurarea culturilor sunt în general persoane juridice, entități care administrează în total circa 4,5 milioane de hectare de teren agricol și mai puțin micii fermieri, care dețin câteva hectare, arată Agroteca.ro.

„România are circa 10 milioane hectare de teren arabil, din care 4,5 milioane de hectare sunt în proprietatea unor persoane juridice. Un număr de 12.000 de companii lucrează cele 4,5 milioane de hectare, iar dintre acestea sunt asigurate peste 3,6 milioane ha”, declarat Cătălin Matei, citat de Agroteca.ro.

În România, riscuri ca seceta și înghețul – cu unele excepții pentru viticultură și pomicultură – nu sunt asigurate, pe motiv că, la noi, nu se subvenționează primele de asigurare.

Citiți articolul complet pe Agroteca.ro

Mai multe articole despre:
null