MENIU

Stațiunea din județul Gorj, ocolită de turiști, în minivacanța de 1 Mai. Administratorii de pensiuni sunt extrem de revoltați: care este motivul

Transalpina/ Arhivă foto

Minivacanța de 1 Mai și de Paște a adus o surpriză neplăcută administratorilor de pensiuni și cabane de la Rânca. Contrar așteptărilor, numărul turiștilor care au ales să-si petreacă sărbătorile în această stațiune a fost sub 10%. Patronii proprietăților de cazare sunt îngrijorați și spun că de vină pentru această situție este starea proastă a drumurilor din zonă, dar și faptul că Transalpina, cea mai înaltă și impresionantă șosea din România nu a fost deschisă circulației. 

Numărul turiștilor care vin în acest an să facă Paștele la Rânca este în scădere. Administratorii de pensiuni și cabane se plâng de această situație și spun că de vină ar fi drumurile proaste, dar și că Transalpina nu s-a deschis.

"De 21 de ani, de cand sunt in Ranca, am reusit sa asfaltam cateva stradute in zona care apartine de Baia de Fier, zona Ranca si strada care e cel mai des folosita, e biserica: trebuie sa mergem la Inviere prin noroaie. Lumea care vrea sa faca rezervari intreaba: toata iarna nu a fost zapada, de ce nu s-a deschis Transalpina? Ce sa le zic? Ca le e lene drumarilor", a declarat Constantin Paunescu, cabanier.

Îngrijorător este faptul că gradul de ocupare este cel mai mic comparativ cu anii trecuți. Doar câteva cabane sunt deschise în această perioadă.

"In momentul aceasta sunt doar 3 unitati de cazare deschide din peste 500", a mai spus cabanierul.

Chiar dacă numărul de turiști a fost mai mic în această minivacanță, Rânca rămâne o destinație apreciată de iubitorii de aventură.