MENIU

De ce nu e bine să purtăm o perioadă îndelungată brăţările de la concerte

De ce nu e bine să purtăm o perioadă îndelungată brăţările de la concerte

Vara este sezonul concertelor, deci şi a brăţărilor colorate primite la intrarea în zona special amenajată. Deşi sunt văzute ca un accesoriu la modă, aceste brăţări din hârtie sau material pot fi purtătoarele unor bacterii cu efecte negative asupra sănătăţii, mai ales dacă sunt purtate un timp îndelungat, avertizează specialiştii.

Multe persoane obişnuiesc să păstreze pe mână brăţările primite la festivaluri, ca un accesoriu sau pur şi simplu pentru a le aminti de experienţa trăită, însă aceste mici suveniruri sunt focare de infecţie şi au de 20 de ori mai multe bacterii decât hainele, scrie Mirror.co.uk.

Testele de laborator efectuate de experţii în microbiologie pe câteva brăţări purtate timp de doi ani arată că acestea prezentau peste 9.000 de micrococi şi aproximativ 2.000 de stafilococi, bacterii care, de regulă, sunt inofensive sau au rol benefic, dar care ne afectează negativ în momentul în care „prind teren favorabil“, cum ar fi un sistem imunitar slăbit, luăm antibiotice, facem exces de zel cu igiena sau dacă pătrund în zone ale corpului unde nu-şi au locul în mod normal, cum ar fi de exemplu în cazul unei răni sau a unei tăieturi, potrivit adevarul.ro.

Stafilococii pot duce la infectarea rănii şi, în cazurile grave, pot cauza intoxicaţii alimentare acute, în cazul ingerării. De asemenea, infecţia cauzată de aceste bacterii încetineşte procesul de refacere a pielii şi, foarte rar, se poate ajunge la septicemie.

Mai multe articole despre:
infecţie concerte brăţări