MENIU

De ce e bine să bem apă dimineața, imediat ce ne dăm jos din pat

Este binecunoscut faptul că apa băută, imediat după trezire și înainte de alimentație, este o modalitate bună de a purifica sistemul intern. Cel mai important lucru este că ajută la curățirea colonului, care permite o mai bună absorbție a substanțelor nutritive din diverse alimente. Însă acesta nu este singurul beneficiu, notează BZI.ro.

În primul rând, ajută la creșterea absorbției nutrienților: apa potabilă, băută pe stomacul gol, curăță colonul, ceea ce permite o mai bună absorbție a nutrienților.

În al doilea rând, crește producția de celule noi. Sângele nostru este compus din aproximativ 83% apă, în timp ce țesutul muscular slab este de aproximativ 75% apă. Consumul de apă, dimineața, imediat ce ne sculăm din pat, contribuie la creșterea producției de celule sangvine, dar și a celulelor musculare. 

În al treilea rând, ajută la scăderea în greutate. Credeți sau nu, băutul dimineața a aproximativ două pahare de apă va stimula metabolismul organismului cu până la 24%! 

În al patrulea rând, hidratează pielea din interior, făcând-o mult mai tânără. Nu este o coincidență că apa se mai numește și elixirul tinereții, întrucât contribuie la eliminarea toxinelor din sânge, care ajută la menținerea hidratării, făcând pielea strălucitoare și netedă. Acest lucru vă oferă un aspect mai tineresc, și, de-a lungul timpului, reduce vizibil semnele de îmbătrânire.