MENIU

De ce a primit 5 ani de închisoare cu executare un ofițer DNA

DNA

Corupția este un flagel național împotriva căreia tânăra generație se revoltă acum pe străzi. Un fost comisar-șef în cadrul DNA a diulgat informații din dosar pentru doar 250 lei și a evitat prinderea în flagrant a unui infractor care a sustras 200.000 euro.

Un fost ofițer DNA a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității și pentru favorizarea făptuitorului, iar trei foști comisari GF la câte un an cu suspendare pentru favorizarea făptuitorului și complicitate la prima infracțiune, informează Mediafax.

Curtea de Apel București a dat, vineri, sentința într-un dosar în care au fost judecăți un fost ofițer DNA, dar și trei foști comisari, decizia instanței fiind definitivă.

Astfel, Dan-Emil Manolachi, fost ofițer de poliție judiciară în cadrul DNA, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Potrivit unui comunicat DNA, în zilele de 7 și 8 iulie 2012, Dan Emil Manolachi, în calitatea să de comisar șef în cadrul DNA-Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, a furnizat, pe circuitul format din Ciprian Fronea, Sorin Florea, Eduard Tomescu, informații nedestinate publicității, care vizau aspecte esențiale ale unui dosar instrumentat de unitatea de parchet din care făcea parte.
 
Aceste informații reprezentau: conținutul denunțului care a stat la bază înregistrării dosarului, solicitarea și dispunerea autorizațiilor de interceptare de către instanța de judecată, rezultatul activităților infracționale monitorizate urmare a autorizării de către instanță, aspecte de ordin tactic privind anchetă și realizarea momentelor operative.
 
"Prin aceste acțiuni, inculpatul Manolachi Dan Emil a urmărit să obțină pentru sine de bunuri necuvenite în valoare de 250 lei, precum și ca autorul infracțiunii de corupție să evite prinderea în flagrant delict. Acțiunile desfășurate de inculpatul Manolachi Dan Emil au condus la îngreunarea cercetărilor și implicit la acel moment, la obținerea de foloase necuvenite pentru altul, reprezentând obiectul infracțiunii de corupție și anume suma de 200.000 euro", se arată în comunicatul DNA. 

 

Mai multe articole despre:
DNA ofi'er dna