MENIU

De ce a cumpărat Microsoft cel mai urât joc din istorie

Jocul cumpărat de Microsoft

În 2009, un mic studio din Suedia lansa un joc simplu, intuitiv, ce avea să devină în mai puţin de 12 luni un fenomen global. Numele studioului era Mojang, iar numele jocului, Minecraft.

Succesul puţin probabil al acestui joc a trezit interesul mai multor companii, însă cel care a oferit, se pare, suma corectă a fost Satya Nadella, CEO al Microsoft, aflat la prima achiziţie majoră de când a preluat conducerea companiei fondate de Bill Gates, scrie Business Magazin.

Suma oferită de Nadella celor de la Mojang, de 2,5 miliarde de dolari, reprezintă una dintre cele mai mari oferite de Microsoft pentru preluarea unei companii. Împreună cu Skype, Nokia şi aQuantive, pentru care Bill Gates a plătit peste 5 miliarde de dolari, cumpărarea Mojang reprezintă una dintre cele mai mari investiţii ale Microsoft.

Markus Persson, care trăieşte la Stockholm, a câştigat peste un miliard de dolari în urma tranzacţiei.

Pentru a juca Minecraft, utilizatorii plătesc o taxă unică atunci când instalează programul, cuprinsă între 7 şi 27 de dolari, în funcţie de platforma folosită. Interfaţa este gândită să arate retro, precum jocurile de la începutul anilor '90, şi este realizată integral din cuburi.

În iunie 2014, Minecraft a devenit cel mai vândut joc pentru calculator din istorie, cu 16 milioane de unităţi, depăşind World of Warcraft şi Diablo 3. Acest lucru poate fi explicat, spun specialiştii, prin faptul că Minecraft se adresează mai multor categorii de vârstă, cu precădere celor mici care nu au acces la alte jocuri. Dr. Andrew Przybylski, psiholog la Universitatea din Oxford, a declarat că jocul poate ajuta la dezvoltarea mai multor abilităţi, atât timp cât cei mici nu sunt lăsaţi să petreacă prea mult timp în faţa monitorului.

Mai multe articole despre:
Microsoft jocuri pe calculator minecraft