MENIU

David Popovici, cel mai bun înotător din lume, la 17 ani - A câștigat AURUL și la 100 de metri liber

David Popovici

David Popovici este cel mai bun înotător din lume în acest moment, la doar 17 ani. A câștigat o nouă medalie de aur, prima la 100 de metri liber după 49 de ani, în istoria natației din România. Sportivul român a scris o pagină de aur pentru România la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

Înotătorul român David Popovici este noul campion mondial la 100 m. David Popovici a încheiat cursa de miercuri cu 47:58 și a câștigat o nouă medalie de aur. Este al doilea titlu suprem câștigat de sportivul dinamovist în doar trei zile.

Finala probei de 100 de metri liber a început miercuri la ora 19:22. Sportivul român a înotat pe culoarul 4 la Duna Arena, la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

David Popovici a parcurs cele două lungimi de bazin în 47:58. Este pentru prima dată după 1973 când un sportiv câștigă, la aceeași ediție a Campiontului Mondial, titlurile în probele de 100 m și 200 m. Precdedenta performanță a fost realizată acum aproape 50 de ani, de americanul Jim Montgomery, relatează realitateasportiva.net.

Marți a câștigat semifinala la 100 de metri liber și a stabilit un nou record mondial la juniori. S-a calificat cu primul timp în finala probei de 100 de metri liber de la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta. A încheiat cursa cu timpul 47,13 secunde, un nou record mondial la juniori. Miercuri este favorit în finala de 100 de metri liber de la Budapesta.

David Popovici a câștigat luni proba de 200 de metri liber, fiind primul înotător din România care reușeste această performanță la masculin. A devenit primul campion mondial din istoria României, stabilind al patrulea timp din istoria probei. La doar 17 ani a devenit și cel mai tânăr campion mondial din istoria natației. Sportivul român a obținut la 200 de metri liber un timp de 1:43:21 min.