MENIU

Procesul lui Darius Vâlcov se amână

Darius Vâlcov, despre Victor Ponta: Căpitan la unitatea de fantome

Procesul lui Darius Vâlcov, care trebuia se reia marți la Curtea Supremă, a fost amânat. 

Procesul în care Darius Valcov, fosta eminență cenușie a PSD pe vremea lui Liviu Dragnea, a fost condamnat la opt ani de închisoare s-a amânat pentru data de 15 octombrie. Motivul? Nu e gata motivarea Curții Constituționale privind completurile de trei judecători.

Condamnat la 8 ani de închisoare în primă instanță, Vâlcov a beneficiat de clemență din partea judecătorilor: motivarea sentinței a venit după mai bine de 1 ani, iar apelul a început cu o amânare de câteva luni.

Înalta Curte de Casație și Justiție reia marți, 17 septembrie, procesul lui Darius Vâlcov, considerat eminența cenușie a PSD când la șefia partidului se afla Liviu Dragnea. Este cel de-al treilea dosar al lui Darius Vâlcov, urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă.

Fostul ministru este acuzat că a primit mită 2,1 milioane de lei în 2013 pentru un contract de izolare termică a 131 de blocuri din Slatina.

Decizia de condamnare a lui Vâlcov a fost data în februarie 2018, însă cei trei judecători ai completului au întârziat un an redactarea motivării sentinței. 

Potrivit deciziei instanţei de fond, Darius Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.

În același dosar, Minel Prina, fost primar la Slatina, a fost condamnat la 4 ani și șase luni de închisoare cu executare, iar Lucian Petrut Sușală, fost șofer al lui Darius Valcov, a primit 2 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 5 ani. De asemenea, Petre Bogdan Timofte a fost condamnat la 3 ani cu executare, iar Constantin Tomescu a primit 3 ani și 6 luni cu executare.
 
 Decizia a fost atacată atât de către DNA, cât și de Valcov și ceilalți inculpați.

Surpriza din apelul lui Darius Vâlcov. Una dintre infracțiuni, declarată neconstituțională

Mai multe articole despre:
Darius Vâlcov