MENIU

Darius Vâlcov, atac violent la multinaționale și companii străine. "Totul e bun în OUG 114"

Încă o bilă negră pentru Vâlcov. Ambasada SUA la Bucureşti, critici extrem de dure

Darius Vâlcov preia discursul naționalist, anti-european, din campania electorală a PSD, după ce Dragnea a dat semnalul și a furat startul în acest weekend pentru alegerile europarlamentare.

Darius Vâlcov spune că totul este bun în OUG 114, supranumită și Ordonanța lăcomiei, lege extrem de contestată de actorii din mai multe sectoare ale economiei, dar și de instituții financiare internaționale.

"Din punctul nostru de vedere, totul e bun în OUG 114. Cred că totul poate să rămână, chiar dacă unele vor fi scrise în altă formă. Vom încerca să obținem efecte aproximativ la fel", a declarat Darius Vâlcov într-o emisiune la Antena 3.

Consilierul economic al premierului, aflat în situația de condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru luare de mită, acuză multinaționalele pentru presiunea pe care o pun pe Guvern:

”Guvernul nu a cedat. Și nici coaliția. Este posibil să pierdem foarte mult pe piața externă. Când acest lobby extraordinar de puternic vine și spune te coborâm puțin ca rating al țării, în momentul acela trebuie să fii dispus la dialog. Indirect sau direct este șantaj. În loc să fim toți uniți, noi ca români...”

Viorica Dăncilă a convocat o ședință de urgență la Guvern

Străinii sunt vinovați, în opinia lui Darius Vâlcov, pentruavertismentele pe care le primește Guvernul cu privire la deteriorarea mediului economic:

”Pe comunicații avem patru actori. Orice înțelegere poate duce prețurile sus. În energie, la gaze, 95% e în mâna a doi producători. Piața de capital, fondurile de pensii, sistemul bancar. Avem un singur de acționar român la un fond de pensii, restul sunt străini. La bănci avem CEC și Eximbank, care au o cotă de piață de sub 10%”

"În afară de corespondența oficială, dintre agențiile de rating și Guvern, există și un alt tip de corespondență cu persoane din instituții ale statului care nu fac bine României. Ei aflau, instituțiile mari financiare, ce discutam cu echipa din Ministerul de Finanțe, la 10 minute după ce discutam. Într-o altă țară, acele persoane ar fi probabil puse sub acuzare pentru trădare. Avem date certe că așa s-a întâmplat", a spus Vâlcov.

Mai multe articole despre:
Darius Vâlcov