MENIU

Cum răspunde judecătorul Danileț celor care-l întreabă dacă protestul magistraților avea autorizație

Judecătorul Cristi Danileț, care a protestat, duminică, alături de mai mulți judecători și procurori față de schimbările din Justiție, a răspuns unor jurnaliști care l-au întrebat dacă magistrații au autorizație pentru manifestație că nu e nevoie de așa ceva pentru a sta pe scările unei instituții.

”Când avem o adunare în fața unei instituții publice nu trebuie autorizare de la nimeni. Nu avem nevoie de autorizație pentru a sta pe scările Curții (Curtea de Apel București, n.r.) E un protest cu siguranță. Protestăm pentru o Justiție independentă, pentru eliberarea Justiției de sub pârghiile politice”, a explicat Danileț, citat de Q Magazine.

Reprezentanți ai magistraților din toată țara s-au adunat duminică în fața Curții de Apel București, pentru a-și arată dezacordul față de ceea ce se întâmplă în această perioadă în Justiția din România.

Judecătorii și procurorii cer respectarea avizului Comisiei de la Veneția privind modificarea legilor Justiției, precum și un ministru de resort care să fie orientat către apărarea Justiției și a statului de drept.

PROTEST al magistraţilor, pe scările Curţii de Apel: "Justiţia este în pericol!"

Magistrații mai vor o Justiție independentă și transmit că CSM nu are rol decorativ, iar avizele date de Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui luate în seamă de către Ministerul Justiției.

Protestul magistraților a fost aplaudat de trecători, iar de cealaltă parte a drumului s-au adunat cetățeni care le-au strigat "Nu cedați! Rezistați!".

Lazăr, magistraților protestatari: "Independența justiției, o necesitate". Replica lui Toader

Mai multe articole despre:
danilet protestul magistratilor