MENIU

Dăncilă, atac la "alianța austerității" și la Iohannis "care a aruncat țara în haos"

Viorica Dancila, ultima sedinta de guvern
<p>Dăncilă la Guvern</p>

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat vineri, în prima ședință de guvern de după demiterea Executivului PSD, pe președintele Klaus Iohannis de blocajul generat prin adoptarea moțiunii de cenzură.

"Este datoria noastră să limităm efectele devastatoare ale haosului în care Klaus Iohannis a aruncat țara lăsând-o fără viziune și fără un program de guvernare", au fost cuvintele cu care și-a început Viorica Dăncilă ședința de guvern.

"PSD își va continua proiectul de țară și va lupta în fiecare clipă pentru ca această alianță a austerității să nu ajungă să facă României răul de care este în stare", a mai spus premierul demis.

Viorica Dăncilă le-a cerut partidelor de Opoziție și lui Klaus Iohannis să își asume că vor majora salariile și pensiile conform legislației adoptate de PSD.

"Îmi doresc ca această perioadă de instabilitate politică să se încheie cât mai repede și acest blocaj generat de președintele Iohannis de prea mult timp. Îi solicit președintelui să desemneze cât mai rapid un premier care să se prezinte în fața Parlamentului cu un cabinet și un program de guvernare", a mai spus Dăncilă.

Premierul a făcut un bilanț "glorios" al propriei guvernări, amintind de investițiile în sănătate, educație, agricultură.

Dăncilă s-a lăudat cu "cea mai eficientă guvernare din ultimii 30 de ani" și le-a cerut miniștrilor să prezinte public rezultatele actului de guvernare.

"Vom asigura buna funcționare până la instalarea noului Guvern. Nu putem lăsa oamenii fără căldură în prag de iarnă", a mai spus Dăncilă care a anunțat alocarea de bani de la fondul de rezervă al Guvernului pentru câteva localități din țară.

Declarațiile premierului la ședința de guvern de vineri, 11 octombrie:

Mai multe articole despre:
Viorica Dăncilă