MENIU

DAN VOICULESCU, ACUZAT DE DNA DE ŞANTAJ: A fost eliberat sub CONTROL JUDICIAR

DAN VOICULESCU, ACUZAT DE DNA DE ŞANTAJ: A fost eliberat sub CONTROL JUDICIAR

DAN VOICULESCU este ACUZAT DE DNA DE ŞANTAJ. Voiculescu ar fi ameninţat, direct, sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, care au încheiat cu trusturile sale de presă contracte de publicitate de 900.000 de euro. Dan Voiculescu a fost eliberat sub CONTROL JUDICIAR şi are INTERDICŢIE de a părăsi ţara.

"Inculpatul VOICULESCU DAN a ameninţat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri şi administratori a trei companii că, în situaţia în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă pe care în fapt îl conduce, va declanşa o agresivă campanie de discreditare.

Sub această ameninţare, unul dintre oamenii de afaceri, denunţător în cauză, i-a achitat lui VOICULESCU DAN suma totală de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparţinând acestuia.

Un al doilea om de afaceri, denunţător la rândul său, deşi s-a simţit direct şi puternic ameninţat, a refuzat categoric să cedeze şantajului, amenințării şi constrângerii, aşa încât, trustul controlat de inculpat a declanșat un atac mediatic susținut la adresa firmei acestui om de afaceri .

Potrivit probelor administrate în cauză, în perioada 2007, 2008, 2011, 2012, inculpatul Voiculescu Dan, sub pretextul îmbunătăţirii şi menţinerii capitalului de imagine, a cerut unuia dintre denunţători încheierea unor contracte de publicitate care, în realitate, erau taxe de protecţie împotriva denigrării.

Ca modalitate de abordare folosită de către Voiculescu Dan, acesta le-a prezentat denunţătorilor (oameni de afaceri) faptul că este necesar să acorde o atenţie deosebită sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului de presă INTACT MEDIA şi a subliniat că lipsa promovării în media a activităţii companiilor lor riscă să aibă efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, că orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat într-un mod negativ exagerat, nu doar sub formă de ştiri, ci sub formă de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune ANTENA 1 sau ANTENA 3", se arată în comunicatul DNA.

"Nu îi cunosc pe denunţători. S-a întâmplat să vină toţi deodată. Nu îi cunosc", a declarat Dan Voiculescu, la ieşirea din sediul DNA.

Dan Voiculescu este judecat în alte două dosare, pentru privatizarea ICA, respectiv şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Dan Voiculescu a fost citat, joi după-amiază, la Direcţia Naţională Anticorupţie, potrivit unor surse judiciare.

Dan Voiculescu contraatacă în afacerea Bercea Mondial-Mircea Băsescu. Patronul Antenelor a anunţat că îl va da în judecată pe intermediarul Marian Căpăţână, după ce acesta l-a acuzat că a finanţat clanul lui Bercea cu un milion de euro, pentru a implica familia Băsescu în scandalul de corupţie. Voiculescu îi va cere daune morale de 100.000 de euro.

Pe 27 iunie, Marian Căpăţână le-a mărturisit judecătorilor: "În februarie, martie 2013 au continuat cu presiuni şi vroiau să inducă ideea că o parte din bani, mai exact 300.000 de euro, au mers către domnul Traian Băsescu. Mi-a spus că a primit de la Dan Voiculescu, la el în birou, suma de un million de euro din care voia să-mi dea mie aceşti 200.000 de euro. Mi-a spus că a fost contactat prin C.S. şi prin avocatul Pavel Abraham, iar pe el nu-l interesează banii, numai să declare că o parte din bani au ajuns la domnul Traian Băsescu." 

Acesta s-a mai plâns de presiuni din partea familiei Anghel: "Am fost supus la o presiune fantastică timp de un an de zile şi de aceea abia acum am declarat aspectele legate de constrângerea privind declararea în mod nereal a primirii de bani de către preşedintele României." 

Vinerea trecută, în faţa jurnaliştilor, Căpăţână menţiona acelaşi nume care s-ar afla în spatele scandalului.

"Suntem nevinovaţi total! Este o făcătură a domnului Voiculescu", a spus Căpăţână.

Mai multe articole despre:
DNA audiere PC Dan Voiculescu