MENIU

Dan Vasile: Aveți clemență pentru naiva Monica Iacob Ridzi!

Dan Vasile: Aveți clemență pentru naiva Monica Iacob Ridzi

Ieri, o anumită instanță, nu are importanță care, trebuia să analizeze cererea de întrerupere a pedepsei formulată de fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob Ridzi, condamnată definitiv, pe 15 februarie, de Instanţa Supremă, la cinci ani de inchisoare cu executare, în dosarul organizării Zilei Tineretului din 2009.

Ieri, o anumită instanță, nu are importanță care, trebuia să analizeze cererea de întrerupere a pedepsei formulată de fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob Ridzi, condamnată definitiv, pe 15 februarie, de Instanţa Supremă, la cinci ani de inchisoare cu executare, în dosarul organizării Zilei Tineretului din 2009. Verdictul a fost însă amânat pentru luna septembrie, deși fostul ministru, mamă a doi copii minori, a depus la instanță suficiente acte care atestă că problemele sale de sănătate nu pot fi tratate în sistemul penitenciar.

Cei care nu cunosc speța, culisele acestei condamnări, vor fi tentați să creadă că Monica Iacob Ridzi a fost un ministru corupt din partidul păstorit de Emil Boc și controlat de Traian Băsescu. Realitatea este însă alta. Monica Iacob Ridzi a fost cel mai naiv politician. Ea nu a furat pentru ea, ea nu este genetic o hoață, ea fost obligată să fure din bugetul ministerului pentru campania electorală a europarlamentarului Elena Băsescu, alias EBA.

Cei care au obligat-o pe naiva Ridzi să fure sunt în libertare, iar ea cere clemență la președintele Iohannis pentru culpa naivității sale. Nu credeți că merită clemență, iar adevărații hoți să fie trimiși unde le este locul? Dar unde le este locul, în arest la domiciliu în vilele somptuoase din cartierele rezidențiale? "Fiat justitia, et pereat mundus"