MENIU

Dan Şova şi Viorel Hrebenciuc, audiaţi ca martori, la DIICOT, într-un dosar de crimă organizată

Dan Şova şi Viorel Hrebenciuc, audiaţi ca martori, la DIICOT, într-un dosar de crimă organizată

Nume grele din politica românească, faţă în faţă cu procurorii DIICOT din cauza drogurilor, într-un dosar de crimă organizată. Dan Şova și Viorel Hrebenciuc au fost audiaţi de anchetatorii Parchetului Antimafia ca martori într-un dosar despre tranzacţii ilegale de precursori de droguri, transmite Realitatea TV. 

Cei doi au fost audiaţi în calitate de martori într-o cauză în care a fost începută urmărirea penală in rem, în legătură cu transporturi neautorizate de substanţe care conţin precursori de droguri.

Cei doi sunt cercetaţi într-o cauza a DNA, după ce Viorel Hrebenciuc şi-ar fi folosit influenţa pentru a îl determina pe Dan Şova să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse.

Viorel Hrebenciuc este judecat de instanţa supremă într-un dosar instrumentat de DNA, care vizează retrocedări frauduloase. Şi fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova, este cercetat în mai multe dosare de corupţie.

Totodată, pe 7 aprilie, Viorel Hrebenciuc a ajuns, joi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, unde a luat la cunoştinţă faptul că este suspect de mărturie mincinoasă, după ce ar fi fost denunţat de omul de afaceri Ioan Niculae, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor judiciare, Ioan Niculae susţine că ar fi fost presat de Viorel Hrebenciuc să finanţeze campania prezidenţială a lui Mircea Geoană şi că fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor ar fi minţit în faţa judecătorilor, în dosarul în care Niculae a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru finanţarea frauduloasă a campaniei din 2009.