MENIU

Dan Barna, despre ordinul controversat al Ministerului Sănătății care introduce noi criterii de carantinare: ”E firesc și necesar”

Dan Barna

Dan Barna a declarat, marți seară, că ordinul ministerului Sănătății care include noi criterii pentru carantinarea unei localități este firesc, tehnic și necesar.

Ordinul, semnat de Andreea Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătății, a fost publicat marți în Monitorul Oficial. 

Criterii NOI de carantinare a localităților: nivelul de testare și numărul paturilor ocupate la ATI, luate în calcul

”Este un ordin firesc, pentru că reglementarea anterioară, ordinul anterior, avea câțiva indicatori foarte vagi - calitatea îngrijirilor medicale, reziliența pacienților, criterii total aleatorii care a făcut posibilă situația de la Timișoara. Modificările stabilesc indicatori foarte clari. Acest ordin a fost publicat azi (marți - n.red), probabil va fi detaliat mâine. Prin acest ordin va fi foarte simplu, pe criterii obiective, cantitative, să-ți dai seama dacă o localitate sau alta e în risc de a se lua o măsură de restricție sau alta. E un ordin tehnic, necesar”, a declarat Barna la postul public de televiziune, potrivit Mediafax.

Citește și: ”Andreea Moldovan evită să spună dacă Bucureștiul va intra în lockdown. Cum explică noile criterii pentru carantinarea unei localități”