MENIU

Dan Andronic: Statul-paralel a salvat-o pe Viorica Dăncilă

Dancila se dezice de Dragnea

Viorica Dăncilă este "o improvizație care te lasă de fiecare dată cu gura căscată" dar poate din acest motiv este premierul perfect pentru toți, susţine editoralistul EVZ Dan ANdronic, Acesta mai afirmă că după debarcarea lui Liviu Dragnea, Dăncilă a fost înconjurată de "cercul de fier" al serviciilor şi din acest motiv, până la localele de anul viitor nu va trece  nicio moțiune de cenzură.

"Viorica Dăncilă este premierul perfect pentru Klaus Iohannis. A devenit docilă de când a plecat Liviu Dragnea la pușcărie, influența ofițerilor superiori de informații (r) care au populat Palatul Victoria fiind evidentă", scrie Andronic. Jurnalistul vorbeşte şi despre aşa-numitul "CERCUL DE FIER", cum este denumit anturajul premierului: Din acesta ar face parte Costin Mihalache, șef al Cancelariei primului-ministru, fost diplomat și ofițer SIE, Andrei Marius Diamescu (DGIA), general de informații și contraspionaj, precum şi alte persoane care provin din mediul de afaceri din domenii cheie precum resurse naturale sau armament. 

"Toți acești consilierii i-au construit un profil de prim-ministru care nu va supăra pe nimeni, ba chiar dimpotrivă" scrie Andronic. Editorialistul EVZ susine că, pe temren scurt, obiectivul cerurilor de interese din spatele Vioricăi Dăncilă este "preluarea PSD, iar pe termen mediu de rezolvarea unor probleme de afaceri. Exemple? Armament, Legea Apelor Minerale, Legea Minelor. (...) Interesele sunt majore, iar "Cercul de Fier" din jurul lui Dăncilă știe să joace pe termen lung."

Editorialul integral poate fi citit AICI

Mai multe articole despre:
statul paralel Dancila PSD; Dragnea