MENIU

Dacian Cioloș renunță la președinția grupului europarlamentar RENEW, pentru a se ocupa de USR Plus

Dacian Cioloș și Dan Barna (Inquam/Octav Ganea)

 Dacian Cioloș, noul președinte al USR PLUS, a declarat în prima conferință de presă după anunțarea rezultatului că se va retrage de la șefia grupului Renew din Parlamentul European, pentru a se dedica muncii de partid. De asemenea, noul lider a sugerat că ar putea intra în cursa pentru alegerile prezidențiale din 2024.

De asemenea, Cioloș a promis că în 2023 la renunța și la președinția USR Plus, pentru a permite organizarea unui nou scrutin intern, în urma căruia să se aleagă conducerea care să intre în competiția prezidențială din 2024.

„O să propunem și modificarea statutulu in acest sens, dar chiar dacă statutul nu va fi modificat, în 2023 eu îmi voi depune mandatul, pentru că mi se pare important să avem o discuție așezată, să tragem niște discuții după ce vor trece doi ani, înainte de alegerile din 2024. Obiectivul nostru este să câștigăm aceste alegeri, să oferim românilor o alternativă viabilă”, a declarat Cioloș.

 

Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al USR PLUS în urma votuluI online, învingându-l pe Dan Barna, la diferenţă de câteva sute de voturi, potrivit datelor oficiale anunțate vineri seară. Cioloş a primit 19.603 voturi, iar Dan Barna - 18.9