MENIU

Dacian Cioloş: Industria de apărare este o prioritate. Este nevoie de retehnologizare

<p>Dacian Cioloş</p>

Primul ministru Dacian Cioloş a afirmat astăzi, în urma înâlnirii cu ministrul Economiei, că industria de apărare reprezintă o prioritate pentru România şi, în contextul angajamentului pe care ţara noastră luat privind creşterea bugetului de stat alocat apărarii, această industrie poate să profite. 

"Am discutat şi cu preşedintele Klaus Iohannis şi în aceasta direcţie vrem să mergem, de dezvoltare a industriei de apărare şi de inzestrare a armetei", a spus Dacian Cioloş, explicând că din creşterea investiţiilor în acest domeniu şi economia va beneficia şi se vor crea şi locuri de muncă.

Conform acestuia este nevoie de retehnologizare industriei de apărare.

De asemenea, primul ministru a mai spus că a discutat cu ministrul Economiei şi despre departamente care a trecut de la Guvern la Ministerul Economiei care are drept scopt stimularea investiţiilor străine şi a investiţiilor realizate de companiile româneşti în afara ţării. "Am numit recent un nou secretar de stat care vine cu o viziune nouă. Obiectivul nostru este de a consolida această agenţie", a precizat Dacian Cioloş.

Am discutat despre dep care a trecut de la GUV la min ec privind stimularea inv straine in Romania si a investit rom in afara. Aici am numit un nou recedent un secretar de stat care vine o viziune. 

De asemenea, potrivit priministrului este nevoie şi de regândirea ataşaţilor comerciali şi a consilierilor economici din ambasadele Românie.

"Am discutat şi despre politica de comerţ exterior şi afaceri europene, pentru că dacă nu avem o strategie nu avem cum să ne apărăm punctul de vedere la Bruxelles. România a fost de multe ori absentă sau cu un punct de vedere insuficient pentru că nu se ştia ce se vrea acasă", a mai spus Dacian Cioloş, adăugând că trebuie să punem accent şi pe coordonarea noastră cu alte state membre.