MENIU

CUTREMUR PUTERNIC în ROMÂNIA sâmbătă seara. S-a simțit și în Capitală

CUTREMUR PUTERNIC în ROMÂNIA în urmă cu scurt timp. S-a simțit și în Capitală

UN CUTREMUR PUTERNIC a avut loc în România, sâmbătă seară, la ora 21.14, la o adâncime de 39 de kilometri. CUTREMURUL s-a resimțit și în Capitală. Magnitudinea a fost de 5,7.

UPDATE 23 noiembrie, 7:30 - Seismul din Vrancea a mai avut două replici în cursul dimineţii, de 2,6 şi 2,7 grade

Replica de 2,6 grade a avut loc în cursul dimineţii de duminică, 23 noiembrie, la ora 3:14, iar cea de 2,7 grade la ora 6:01.

UPDATE 23:27 - Seismul din Vrancea a avut două replici, de 2,8 şi 3,1 grade

Seismul de 5,7 grade pe scara Richter, produs sâmbătă seară, în Vrancea, a avut două replici, cu magnitudinea de 2,8 şi 3,1 grade pe scara Richter, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Replica de 2,8 grade s-a produs la ora 22,24, iar cealaltă la 22.30, potrivit aceleiaşi surse.

UN CUTREMUR de 5,7 pe scara Richter a avut loc în România sâmbătă seara. CUTREMURUL s-a resimțit și în Capitală

A fost un cutremur de suprafață, în afara regiunii Vrancea, informează seismologii. Este cel mai mare cutremur din ultimii ani și este posibil să mai apară replici.

Update CUTREMUR VRANCEA. Nu mai puțin de 5 replici au avut loc în doar două ore după cutremurul de 5,7. Cea mai puternică replică a fost de 3,1 pe Richter.

 

CUTREMUR PUTERNIC în România. AU PICAT TELEFOANELE

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt: Mărăşeşti (şase kilometri), Tecuci (22 kilometri) şi Focşani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) şi Oneşti (51 de kilometri), potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Acesta este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs anul acesta în România. Anul trecut, la 6 octombrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe Richter.

CUTREMUR PUTERNIC. România, zguduită în ultimii 200 de ani de numeroase cutremure

Directorul general al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu, a declarat pentru MEDIAFAX că după seismul produs în Vrancea nu sunt de aşteptat alte cutremure mari în zonă.

"Seismul de sâmbătă seară a avut o replică, de 2,1 grade. În perioada următoare, nu sunt de aşteptat cutremure comparabile cu cel de 5,6, pentru că acesta a fost unul de reaşezare în zona Vrancea", a declarat Ionescu.

Potrivit directorului INFP, seismul a fost unul oarecum atipic pentru zona Vrancea din punct de vedere al adâncimii.