MENIU

Cutremur devastator în China, soldat cu cel puțin 46 morți și 50 de răniți - Autoritățile, în alertă

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Un cutremur cu magnitudinea 6,8 a zguduit, luni, provincia Sichuan din China, cel mai puternic seism care a lovit regiunea din 2017. Cutremurul s-a soldat cu cel puţin 46 de morţi, peste 50 de răniți şi a afectat capitala provinciei Chengdu şi alte provincii.

Bilanţul în urma puternicului seism produs luni în provincia chineză Sichuan a crescut la 46 de morţi, au anunţat autorităţile locale într-o conferinţă de presă, informează agenţiile Xinhua şi AFP.

Şaisprezece persoane erau date dispărute luni, la ora locală 20:30, iar alte 50 de persoane au fost rănite, a declarat Wang Feng, director adjunct al departamentului provincial pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din Sichuan.

Cutremurul a fost înregistrat la ora locală 12.52 (04:52 GMT) în provincia Sichuan, a precizat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) - un organism de referinţă la nivel mondial în domeniul seismelor.

Adâncimea seismului a fost estimată la 10 kilometri, iar epicentrul s-a aflat la 39 kilometri de cantonul Luding, a anunţat televiziunea publică chineză CCTV.

Unele drumuri şi case din apropierea epicentrului au fost avariate din cauza alunecărilor de teren produse, în timp ce reţeaua de comunicaţii a fost afectată în cel puţin o zonă, potrivit televiziunii de stat.

Nu au fost raportate pagube la baraj şi hidrocentrale pe o rază de 50 km de epicentru.

Cutremurele sunt frecvente în Sichuan, o provincie din sud-vestul ţării, în special în munţii din vest, o zonă activă tectonic de-a lungul graniţei estice a platoului Qinghai-Tibetan.

Mai multe articole despre:
cutremur china victime cutremur china