MENIU

Cutremur de 6,1 grade în Mexic

Cutremur în Mexic
Cutremur în Mexic, luni dimineața

Un nou seism a lovit, luni dimineață, Mexicul, după cutremurul puternic de sâmbătă de 7,2 pe Richter. Seismul a avut 6,1 grade și a scos sute de oameni panicați din case.

Cutremurul s-a produs în sud-vestul Mexicului, fiind resimţit şi în capitala ţării, Ciudad de Mexico, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Seismul de 6,1 pe Richter a avut loc luni la primele ore ale dimineții. Epicentrul cutremurului a fost în zona statului mexican Oaxaca, la o adâncime de 40 de kilometri.

Cutremurul a avut epicentrul la mică distanţă de locul unde sâmbătă s-a produs un cutremur de 7,2 grade, care însă nu a cauzat în mod direct pagube majore şi nici victime.

Preşedintele statului a declarat sâmbătă stare de urgenţă, în urma seismului care a durat 1 minut şi care este al treilea cel mai puternic care a lovit ţara în ultimele şase luni. Până în prezent au fost înregistrate doar daune materiale.

Seismul a avut loc la 24,6 de kilometri adâncime şi epicentrul, la 54 de kilometri nord-est de Pinotepa Nacional şi la 109 kilometri vest-sud-vest de Oaxaca, potrivit CNN.

După aproximativ o oră, la 18.36, a fost înregistrată o replică puternică, cu magnitudinea 5,8, potrivit USGS (Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite).

Mai multe articole despre:
cutremur cutremur Mexic