MENIU

Cutremur de 6,2 pe Richter într-o țară bătută de soartă

<p>Cutremur uriaș</p>

Un seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs duminică, în apropierea coastei Yemenului, fără a se înregistra victime sau pagube materiale, conform Serviciului Geologic al SUA (USGS), transmite Reuters.

Singapore, 15 iul /Agerpres/ - Un seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs duminică, în apropierea coastei Yemenului, fără a se înregistra victime sau pagube materiale, conform Serviciului Geologic al SUA (USGS).

Epicentrul seismului s-a aflat la 213 kilometri nord-vest de insula Socotra, în Golful Aden. Autorităţile nu au emis alertă de tsunami, informează Agerpres.

Statistică înfiorătoare. Câţi copii au murit în Yemen de la începerea conflictului

ONU a denunţat luna trecută impactul devastator al conflictului ce durează de trei ani în Yemen asupra copiilor, dintre care 2.200 au fost ucişi şi mulţi alţii suferă de foame, sunt forţaţi să lupte sau să moară de boli care ar putea fi prevenite.

Aproape 10.000 de persoane şi-au pierdut viaţa de la declanşarea conflictului în 2015 între coaliţia militară condusă de Arabia Saudită şi rebelii houthis susţinuţi de Iran, după răsturnarea guvernului yemenit recunoscut de către comunitatea internaţională. Cel puţin 2.200 de copii au fost ucişi şi alţi 3.400 au fost răniţi în lupte, potrivit UNICEF.

Mai multe articole despre:
Yemen