MENIU

CUTREMUR de 5.3 grade, joi dimineață – Activitate seismică intensă

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Un cutremur puternic s-a înregistrat joi dimineață, informează Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

În ziua de 8 septembrie 2022, la ora 10:36:25 (ora locală a României), s-a produs în Grecia un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.3, la adâncimea de 10km.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 153km V de Patra.

Europa a înregistrat în 2020 cel mai puternic cutremur ca magnitudine. Seismul s-a produs în Grecia, în apropierea Insulei Creta. Cutremurul a avut însă parte și de două replici puternice.

Potrivit Institutului American de Geofizică (USGS), un cutremur cu magnitudinea de moment 6,6 a avut loc în Marea Mediterană, respectiv în apele teritoriale ale Greciei. Totodată, Epicentrul a fost în apropierea Insulei Creta. Cutremurul a avut loc în jurul orei 15:51 cu o adâncime de 17 kilometri. Acesta a fost resimțit chiar și în Turcia, Egipt și Libia. Conform informațiilor de la Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), seismul a avut o magnitudine de 6, la o adâncime de 10 kilometri.

Este cel mai puternic cutremur ca magnitudine înregistrat în Europa în 2020, cel mai mare din lume având 7,7 și fiind înregistrat în largul coastelor Jamaicăi.

Totodată, în Grecia s-au înregistrat mai multe cutremure în ultimii ani, printre care au fost anunțate și pagube materiale dar și victime.

Mai multe articole despre:
cutremur grecia