MENIU

Cutremur de 5,2 grade, în România! Au urmat 3 replici. VIDEO cu momentul producerii seismului

Cutremur de 5,3 grade, cu puțin timp în urmă, în România

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 s-a produs, luni după amiază, în România. Potrivit INFP, seismul s-a produs în județul Gorj, în apropierea municipiului Târgu Jiu, la o adâncime de doar 15 km. Seismul a fost urmat de o replică de 3 și de alta de 2,4 Richter. Ulterior, a urmat o a treia replică, de 3,2 grade. Prima mișcare seismică s-a simțit în câteva orașe importante.

Pe rețelele de socializare au apărut și primele filmări cu momentul producerii seismului.

 

În ziua de 13.02.2023, 16:58:06 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ, un cutremur semnificativ, cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 15 km.

Până în prezent, nu s-au primit solicitări prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenta 112.

Cutremurul a fost urmat de 3 replici de 2,4 grade pe scara Richter la o adâncime de 5 km și de 3.0 grade pe scara Richter la o adâncime de 15 km și, ulterior, 3. Replicile au avut epicentrul în aceeași zonă seismică (Oltenia, județul Gorj) – informare ISU Gorj.

Preventiv, s-a dispus ca echipajele să meargă în teren pentru misiuni de recunoaștere/patrulare pentru indentificarea eventualelor probleme.

 

CITEȘTE AICI RELATĂRILE OAMENILOR

 

Primul seism, cel de 5,2, s-a simțit în câteva orașe din sudul-vestul și vestul țării, precum Timișoara, Drobeta-Turnu Severin sau Sălaj.

 

Pe 23 ianuarie, în aceeași zonă a mai avut loc un cutremur, dar de 2,8 pe Richter.

 

 

Mai multe articole despre:
cutremur cutremur azi