MENIU

Cutremur cu magnitudinea de 5,9 pe Richter cu puțin timp în urmă

<p>Cutremur &icirc;n Vrancea</p>

Un cutremur de 5,9 pe Richter s-a produs vineri în Noua Britanie, cea mai mare insulă din Arhipelagul Bismarck, aparţinând statului Papua Noua Guinee, fără să fie declarate deocamdată victime sau declanşată alerta de tsunami.

Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), care înregistrează activitatea seismică în întrega lume, a localizat epicentrul la o adâncime 10 kilometri, potrivit datelor preliminare.

Kokopo, capitala provinciei Noua Britanie de Est, cu o populaţie de 20.000 de locuitori, se află la 129 de kilometri de epicentru.

La 26 februarie anul acesta, un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade a provocat moartea a circa o sută de persoane şi peste jumătate de milion de sinistraţi în zona montană Southern Highlands din Papua Noua Guinee.

La 26 martie, un alt seism de 6,6 grade s-a produs în Noua Britanie, principala insulă din arhipelagul Bismark, fără să se înregistreze victime sau să fie declarată alertă de tsunami.

Cutremurele se produc frecvent în Papua Noua Guinee, situată pe "centura de foc a Pacificului", joncţiune a mai multor plăci tectonice.

 

Sursa

Mai multe articole despre:
cutremur Papua Noua Guinee richter