MENIU

Cursuri suspendate luni, în Suceava, din pricina vremii rea

Cursuri suspendate în trei şcoli din Târgovişte

În total peste 1.500 de copii cinci comune ale judeţului Suceava nu au fost luni la cursuri din cauza frigului. Orele au fost suspendate pentru că localităţile au rămas fără curent electric, pe fondul unor avarii, şi nu au putut fi puse în funcţiune centralele termice, pentru încălzirea unităţilor de învăţământ.

Este vorba despre 217 copii din Suceviţa, 350 din Ipoteşti, 264 din Horodnic de Sus, 810 Moldoviţa, şi 31 de preşcolari de la Drăgoieşti.

Aproape 300 de copii din comună Horodnic de Sus nu au făcut luni ore, din cauza frigului. Este vorba despre elevii Şcolii Generale nr. 1 din centrul localităţii şi preşcolarii de la Grădiniţă nr 3. Cursurile au fost suspendate, pentru că localitatea a rămas fără energie electrică, iar cele două centrale termice, de la şcoală şi grădiniţă, nu au putut fi puse în funcţiune.

Începând de la ora 10.00, judeţul Suceava a ieşit de sub incidenţa codului portocaliu de vreme severă, dar a rămas sub incidenţa codului galben care este valabil în intervalul 10.00-18.00.

Luni după amiază, pe drumurile naţionale din judeţ se circula în condiţii de carosabil umed. Prefectul judeţului, Constantin Harasim, a declarat că pe DN 17A, stratul de zăpadă frământată este de 0-1cm. Pentru îndepărtarea zăpezii şi a poleiului, drumarii de la secţia Câmpulung Moldovenesc a Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi au împrăştiat 58 de tone de material antiderapant. Pe de altă parte, drumarii de la Secţia Suceava a Companiei au împrăştiat 102 tone de material antiderapant şi 64 tone sare. Pe drumurile judeţene, drumarii au acţionat preventiv cu 9 autoutilaje. Au fost împrăştiate 170 de tone de material antiderapant.

Sursă: Ziarul Evenimentul

Mai multe articole despre:
0 Suceava cursuri ore cursuri suspendate