MENIU

Curcuma, aurul Orientului! Planta care te scapă de o mulţime de boli

<p>Acest condiment este mai sănătos dec&acirc;t ghimbirul. Puţine persoane au auzit de el. Cum se foloseşte</p>

Plantă originară din Asia Meridională, Curcuma (turmericul) nu este doar un condiment (ingre­dient principal al pulberii de curry), ci şi un excelent antibiotic şi antioxidant, îmbunătăţind digestia şi restabilind flora intestinală.

Adusă în Europa de Marco Polo, într-una din călă­toriile sale în Orient, Curcuma a fost folosită la început drept materie primă pentru vopsit şi ca tinctură galbe­nă, utilizată în miniaturi. Supranumită "Şofranul Ori­entului", s-a bucurat de succes şi drept colorant în alimentaţie şi preparate farmaceutice. Începând cu se­colul 16, Curcuma a devenit cunoscută şi ca medica­ment, cu efecte de excepţie în tratarea afecţiunilor ficatului, ale bilei şi intestinelor, planta fiind inclusă în celebra "Libro delle Droghe", o veritabilă "biblie" a plantelor medicinale.

Boli gastro-intestinale - O linguriţă de pulbere din curcumă se dizolvă într-un pahar de apă fiartă şi răcită. Se administrează câte o jumătate de pahar, de două ori pe zi, cu o jumătate de ora înainte de a mânca. Durata tratamentului este de zece zile, se face o pauză de două săptămâni şi se poate relua.

Anemie - O linguriţă de miere şi o jumătate de lin­guriţă de curcumă se amestecă bine. Se adminis­trează dimi­neaţă, pe stomacul gol, timp de 21 de zile.

Normalizarea nivelului de zahăr din sânge - O jumătate de linguriţă de pulbere din curcumă se amestecă într-un pahar de apă călduţă. Se adminis­trează de trei ori pe zi, cu câteva minute înainte de masă. Durata tratamentului este de zece zile.

Gripă şi răceală - Două grame de curcumă, două grame de ghimbir şi două grame de ardei roşu se fierb în 250 ml de lapte timp de trei minute (nu mai mult!). Se adaugă o linguriţă de miere şi se consumă cald.

Dureri în gât - Într-un pahar cu apă călduţă se dizolvă o linguriţă de sare (de preferat de mare) şi o lin­guriţă de pulbere din curcumă. Se face gargară de cinci-şase ori pe zi, timp de minim trei zile.

Sursa: formula-as.ro

Mai multe articole despre:
boli tratament curcuma condiment