MENIU

Cura de detoxifiere de o zi, ideala dupa sarbatori

Cure de detoxifiere

O portie in plus de salata boeuf, cateva sarmale suplimentare si cateva pahare de sampanie - chiar si cu un astfel de exces alimentar considerat minor, zilele in care ne abatem de la reguli se aduna de sarbatori si adesea conduc la acumularea catorva kilograme suparatoare.

Pe cat de usor se pun acestea, pe atat de greu se dau jos, mai ales daca seria placerilor vinovate continua si dupa sarbatori. Totusi, pentru a reveni la bunele obiceiuri de dinaintea zilelor de rasfat, ai nevoie de o singura zi de detoxifiere, care sa iti aduca organismul pe calea cea buna.

Iata o propunere de cura de detoxifiere care sa te ajute sa iti purifici organismul dupa o perioada nu tocmai prietenoasa cu corpul tau!

Cura de detoxifiere de o zi

Poate ca ai impresia ca nu iti poti detoxifia organismul intr-o singura zi, insa adevarul este altul. Cu un numar mai redus de calorii si un meniu bogat in vitamine si lichide, vei scapa de senzatia de greutate de dupa Craciun si Revelion.

Iata ce trebuie sa faci!

Dimineata

1. Atunci cand te trezesti, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti incalzesti putina apa (astfel incat sa fie calaie) si sa storci in ea zeama de la o lamaie (sau de la o jumatate de lamaie, daca ai probleme gastrice). Astfel, ii oferi corpului o doza sanatoasa de vitamina C si stimulezi tractul digestiv, un pas esential in procesul de detoxifiere. 

2. Inainte de micul dejun nu este indicat sa faci efort intens, dar trebuie sa iti pui sangele in miscare cumva, asa ca este recomandat sa apelezi la cateva intinderi ori la niste exercitii simple de yoga. Aceasta etapa te va ajuta sa te simti energizata intreaga zi. 

3. Incepe ziua cu un meniu care te va face sa te simti satula fara sa te ingreuneze. Poti sa incerci o varianta de smoothie de circa 300 de calorii ori un bol mic cu cereale integrale, cateva fructe si un iaurt slab.

4. Inlocuieste cafeaua cu ceaiul verde, oricat de dependenta ai fi dimineata de licoarea aromata. Fiind vorba de o singura zi, nu ar trebui sa iti fie chiar atat de greu. Intre mese, mananca un fruct daca simti neaparat nevoia sa iti umpli stomacul cu ceva. 

Articolul integral pe Divahair.ro.

Mai multe articole despre:
cură detoxifiere